Candy-Shop.pl
Producenci
Promocje
Bang Rainbow Unicorn 473ml
Bang Rainbow Unicorn 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Bang Peach Mango 473ml
Bang Peach Mango 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Mega Kable  Mega Żele- Coca-Cola
Mega Kable Mega Żele- Coca-Cola
148,00 zł 128,00 zł
Bang Cotton Candy 473ml
Bang Cotton Candy 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Bang Whole Lotta Pina Colada 473ml
Bang Whole Lotta Pina Colada 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Arbuz )
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Arbuz )
148,00 zł 128,00 zł
Bang Bangster Berry 473ml
Bang Bangster Berry 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Mega Kable Mega Żele Jabłko (kwaśne)
Mega Kable Mega Żele Jabłko (kwaśne)
148,00 zł 128,00 zł
szt.
Produkt dnia
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
45,00 zł
szt.
Jelly Belly Bean Boozled 45g
Jelly Belly Bean Boozled 45g
17,99 zł
szt.
Dino Eggs
Dino Eggs
0,99 zł
Mega Kable  Mega Żele- Truskawka Kwaśna
Mega Kable Mega Żele- Truskawka Kwaśna
148,00 zł 128,00 zł
szt.
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Banan ) KWAŚNE 40szt
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Banan ) KWAŚNE 40szt
148,00 zł 128,00 zł
Krem Ciasteczkowy Oreo 240g
Krem Ciasteczkowy Oreo 240g
39,99 zł 24,99 zł
szt.
Żaby z pianką- żelki XXL  1kg
Żaby z pianką- żelki XXL 1kg
48,99 zł
kg
Lizak laska malinowa
Lizak laska malinowa
4,50 zł
szt.
Cukierki Rainbow Nerds 141G
Cukierki Rainbow Nerds 141G
15,99 zł
Mega Kable  Mega Żele -  Energy Kwaśne
Mega Kable Mega Żele - Energy Kwaśne
148,00 zł 128,00 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium