Producenci
Promocje
Opłatek na Tort 16cm "Star Wars" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Star Wars" 15g
14,99 zł 9,99 zł
szt.
Twizzlers Strawberry 70g
Twizzlers Strawberry 70g
13,99 zł 7,99 zł
szt.
Mini Oreo Chocolate   67g
Mini Oreo Chocolate 67g
11,99 zł 9,99 zł
szt.
Mega Kable  Mega Żele- Truskawka Kwaśna
Mega Kable Mega Żele- Truskawka Kwaśna
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Żelki Taśma Multicolor 1,6kg (200szt)
Żelki Taśma Multicolor 1,6kg (200szt)
45,00 zł 29,99 zł
kg
Reese's Peanut Butter Bells 226g
Reese's Peanut Butter Bells 226g
34,99 zł 32,00 zł
szt.
Żelki Mini Kabelki Mix  1kg
Żelki Mini Kabelki Mix 1kg
45,00 zł 10,00 zł
szt.
Mega Kable  Mega Żele- Coca-Cola
Mega Kable Mega Żele- Coca-Cola
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Ice Breakers Duo Strawberry  36g
Ice Breakers Duo Strawberry 36g
12,99 zł 11,99 zł
szt.
Produkt dnia
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
14,99 zł
szt.
Snickers Peanut Butter  50,5g
Snickers Peanut Butter 50,5g
6,99 zł
szt.
Jelly Belly Cocktail Classics  70g
Jelly Belly Cocktail Classics 70g
13,90 zł
szt.
Hershey's Milk Soyfresh Cookies 'N' Cream 236ml
Hershey's Milk Soyfresh Cookies 'N' Cream 236ml
6,99 zł 4,99 zł
szt.
M&M's Mint  226,8g
M&M's Mint 226,8g
32,99 zł
szt.
Mini Oreo Chocolate   67g
Mini Oreo Chocolate 67g
11,99 zł 9,99 zł
szt.
Babeczki Reese's Big Cup 39g
Babeczki Reese's Big Cup 39g
5,00 zł
szt.
Hershey's Milk Soyfresh Mocha  946ml
Hershey's Milk Soyfresh Mocha 946ml
19,99 zł 12,00 zł
szt.
Mike & Ike Orginal Fruits 141g
Mike & Ike Orginal Fruits 141g
14,99 zł 11,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium