Producenci
Promocje
Sour Patch  Kids Fire  204g
Sour Patch Kids Fire 204g
19,99 zł 11,99 zł
szt.
Mini Oreo Chocolate   67g
Mini Oreo Chocolate 67g
11,99 zł 9,99 zł
Babeczki Reese's Minis 226
Babeczki Reese's Minis 226
24,99 zł 19,99 zł
Oreo Cookies - Carrot Cake 345g
Oreo Cookies - Carrot Cake 345g
39,99 zł 34,99 zł
Fanta Lychee 320ml
Fanta Lychee 320ml
6,50 zł 5,50 zł
szt.
Opłatek na Tort 16cm "Spider-Man" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Spider-Man" 15g
14,99 zł 9,99 zł
szt.
Hershey's Cookies'n'Creme 43g
Hershey's Cookies'n'Creme 43g
7,49 zł 4,99 zł
43g
Mike & Ike Orginal Fruits 141g
Mike & Ike Orginal Fruits 141g
14,99 zł 11,99 zł
szt.
 Kalendarz   Adwentowy  PAW  Patrol 100g
Kalendarz Adwentowy PAW Patrol 100g
39,99 zł 29,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele ( DUO Energy -Guma Balonowa )
Mega kable Mega Żele ( DUO Energy -Guma Balonowa )
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Produkt dnia
Żelki Mix-  Bezglutenowe 500g
Żelki Mix- Bezglutenowe 500g
25,00 zł 14,99 zł
szt.
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
14,99 zł 9,99 zł
szt.
Oreo Soft Cake  0,16g
Oreo Soft Cake 0,16g
6,00 zł 2,99 zł
Opłatek na Tort 20 cm Frozen" Kraina Lodu" 19g
Opłatek na Tort 20 cm Frozen" Kraina Lodu" 19g
16,99 zł 10,99 zł
szt.
Jelly Belly Ice Cream Parlour Mix
Jelly Belly Ice Cream Parlour Mix
13,90 zł 9,99 zł
100g
Mega kable  Mega Żele- Jagoda Kwaśna
Mega kable Mega Żele- Jagoda Kwaśna
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl