Producenci
Promocje
Mini Oreo Strawberry 67g
Mini Oreo Strawberry 67g
11,99 zł 9,99 zł
Nestle Aero Milk Czekolada Bar 36g
Nestle Aero Milk Czekolada Bar 36g
7,49 zł 3,99 zł
szt.
Oreo Mini Mocha 67g
Oreo Mini Mocha 67g
11,99 zł 10,99 zł
Hershey's Milk Soyfresh Chocolate 946ml
Hershey's Milk Soyfresh Chocolate 946ml
19,99 zł 12,00 zł
szt.
Hershey's Milk Soyfresh Mocha  946ml
Hershey's Milk Soyfresh Mocha 946ml
19,99 zł 12,00 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Jagoda -Banan  )
Mega kable Mega Żele ( DUO Jagoda -Banan )
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( Guma Balonowa)
Mega kable Mega Żele ( Guma Balonowa)
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Żelki Czaszki 1kg
Żelki Czaszki 1kg
45,00 zł 10,00 zł
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Truskawka  -  Banan )
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Banan )
98,00 zł 74,00 zł
Oreo Soft Cake  0,16g
Oreo Soft Cake 0,16g
6,00 zł 3,99 zł
Produkt dnia
Pop Tarts Strawberry   104g
Pop Tarts Strawberry 104g
7,49 zł
szt.
Żelki Taśma Multicolor w cukrze 1,6kg (200szt)
Żelki Taśma Multicolor w cukrze 1,6kg (200szt)
45,00 zł 29,99 zł
kg
DR. Pepper Cotton Candy  (wata cukrowa)88g
DR. Pepper Cotton Candy (wata cukrowa)88g
13,99 zł
Płatki Lucky Charms 422g
Płatki Lucky Charms 422g
41,99 zł
szt.
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
39,99 zł 34,99 zł
szt.
Nestle Aero Milk Czekolada Bar 36g
Nestle Aero Milk Czekolada Bar 36g
7,49 zł 3,99 zł
szt.
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 35g
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 35g
17,00 zł 16,00 zł
szt.
Żelki  Jelly Beans 200g
Żelki Jelly Beans 200g
7,99 zł
szt.
M&M's Mint  226,8g
M&M's Mint 226,8g
32,99 zł
szt.
Hershey's Milk Soyfresh Mocha  946ml
Hershey's Milk Soyfresh Mocha 946ml
19,99 zł 12,00 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium