Producenci
Promocje
Pop Tarts  Frosted  Raspberry  416g
Pop Tarts Frosted Raspberry 416g
24,99 zł 21,90 zł
szt.
Mountain Dew Voltage
Mountain Dew Voltage
6,50 zł 4,99 zł
szt.
Bounty Spread- krem kokosowy (200g)
Bounty Spread- krem kokosowy (200g)
29,99 zł 24,99 zł
szt.
Pocky Choco Banana  37g
Pocky Choco Banana 37g
11,99 zł 7,99 zł
szt.
M&M's  Mint   46,2g
M&M's Mint 46,2g
7,49 zł 6,49 zł
szt.
Mini Oreo Strawberry 67g
Mini Oreo Strawberry 67g
11,99 zł 9,99 zł
67g
Oreo Blueberry  Ice Cream 137g
Oreo Blueberry Ice Cream 137g
12,99 zł 9,99 zł
szt.
Big Blu  355 ml
Big Blu 355 ml
5,50 zł 4,99 zł
szt.
Coca-cola Vanilla  330ml
Coca-cola Vanilla 330ml
5,99 zł 4,99 zł
Twizzlers Rainbow Twists  351g
Twizzlers Rainbow Twists 351g
24,99 zł 21,99 zł
szt.
Produkt dnia
Fanta Graperfuit 355ml
Fanta Graperfuit 355ml
5,50 zł 4,99 zł
szt.
M&M Pretzel 280,7g
M&M Pretzel 280,7g
32,99 zł 29,49 zł
szt.
Babeczki Reese's Pieces Big Cup King Size 79g
Babeczki Reese's Pieces Big Cup King Size 79g
13,90 zł 8,99 zł
szt.
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 54g
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 54g
17,99 zł 15,99 zł
szt.
Jelly Belly Bean Boozled 54g
Jelly Belly Bean Boozled 54g
17,99 zł
szt.
Świąteczne truskawki z bitą śmietaną  1kg
Świąteczne truskawki z bitą śmietaną 1kg
45,00 zł 19,99 zł
1kg
Pocky Blueberry Flavour Flakes 35g
Pocky Blueberry Flavour Flakes 35g
11,99 zł 10,99 zł
szt.
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
36,99 zł 29,99 zł
szt.
Fanta Peach
Fanta Peach
5,50 zł 4,99 zł
szt.
M&M's Dark Chocolate  286.3g
M&M's Dark Chocolate 286.3g
32,99 zł 29,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl