Producenci
Promocje
Mega kable Mega Żele  ( Cola - Vanillia ) Kwaśne
Mega kable Mega Żele ( Cola - Vanillia ) Kwaśne
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Pocky Mango 38g
Pocky Mango 38g
11,99 zł 7,99 zł
Mega kable Mega Żele ( Cola - Vanillia )
Mega kable Mega Żele ( Cola - Vanillia )
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Meaga Kable Mega Żele Jabłko Mega Żele Jabłko
Meaga Kable Mega Żele Jabłko Mega Żele Jabłko
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Babeczki Reese's Big Cup 39g
Babeczki Reese's Big Cup 39g
7,49 zł 4,99 zł
Jelly Belly Super Hero - Wonder Woman  60g
Jelly Belly Super Hero - Wonder Woman 60g
13,90 zł 9,99 zł
szt.
M&M's Peanut Butter  Box   85,1g
M&M's Peanut Butter Box 85,1g
10,99 zł 6,99 zł
Oreo Strawberry Creme 137g
Oreo Strawberry Creme 137g
12,99 zł 9,99 zł
Syrop Truskawkowy Hershey's  623g
Syrop Truskawkowy Hershey's 623g
26,99 zł 21,90 zł
szt.
Ciastka M&M's Cookies 51g
Ciastka M&M's Cookies 51g
6,99 zł 5,99 zł
szt.
Pop Tarts Frosted Cherry  416g
Pop Tarts Frosted Cherry 416g
24,99 zł 17,99 zł
szt.
Produkt dnia
Hershey's Cookies 'n' Chocolate Bar 43gr
Hershey's Cookies 'n' Chocolate Bar 43gr
7,49 zł 4,99 zł
szt.
Pop Tarts Frosted Chocolate Fudge 416g
Pop Tarts Frosted Chocolate Fudge 416g
24,99 zł 21,90 zł
szt.
Ice Breakers Berry Sours 42g
Ice Breakers Berry Sours 42g
12,99 zł 11,99 zł
42g
Pocky Strawberry Flakes 35g
Pocky Strawberry Flakes 35g
11,99 zł 9,99 zł
szt.
Jelly Belly Super Hero - Wonder Woman  60g
Jelly Belly Super Hero - Wonder Woman 60g
13,90 zł 9,99 zł
szt.
M&M's Peanut Butter  Box   85,1g
M&M's Peanut Butter Box 85,1g
10,99 zł 6,99 zł
Meaga Kable Mega Żele Jabłko Mega Żele Jabłko
Meaga Kable Mega Żele Jabłko Mega Żele Jabłko
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Jelly Belly Bean Boozled 45g
Jelly Belly Bean Boozled 45g
15,99 zł
szt.
Żelki   Hallowenowy mix-  200g
Żelki Hallowenowy mix- 200g
7,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl