Producenci
Promocje
Fanta Peach
Fanta Peach
6,50 zł 5,50 zł
szt.
Big Blu  355 ml
Big Blu 355 ml
6,50 zł 4,99 zł
Żelki Halloween&Mix-  Bezglutenowe 500g
Żelki Halloween&Mix- Bezglutenowe 500g
25,00 zł 14,99 zł
szt.
Mega Kable Mega Żele- Jagoda
Mega Kable Mega Żele- Jagoda
98,00 zł 74,00 zł
Oreo Strawberry Creme 137g
Oreo Strawberry Creme 137g
12,99 zł 9,99 zł
Runts Candy   141,7g
Runts Candy 141,7g
15,99 zł 7,99 zł
szt.
A&W Root Beer 355ml
A&W Root Beer 355ml
6,50 zł 5,50 zł
Baton Reese's Fast Break  51g
Baton Reese's Fast Break 51g
7,49 zł 6,99 zł
Opłatek na Tort 16cm "Star Wars" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Star Wars" 15g
14,99 zł 9,99 zł
szt.
Produkt dnia
Żelki Gwiazdki Jagodowe w Cukrze   1kg
Żelki Gwiazdki Jagodowe w Cukrze 1kg
45,00 zł
szt.
Jelly Belly Bean Boozled 45g
Jelly Belly Bean Boozled 45g
15,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele ( Guma Balonowa) Kwaśne
Mega kable Mega Żele ( Guma Balonowa) Kwaśne
98,00 zł 74,00 zł
szt.
M&M's Carmel   272,2
M&M's Carmel 272,2
32,99 zł 29,49 zł
szt.
Żelki tęczowe jeżyny  1kg
Żelki tęczowe jeżyny 1kg
45,00 zł
1kg
Fanta Peach
Fanta Peach
6,50 zł 5,50 zł
szt.
Baton Reese's Fast Break  51g
Baton Reese's Fast Break 51g
7,49 zł 6,99 zł
Żelki Kable Wiśnia Kwaśne  1,5kg
Żelki Kable Wiśnia Kwaśne 1,5kg
45,00 zł 10,00 zł
szt.
Mike and Ike Sour Licious Green Apple  102g
Mike and Ike Sour Licious Green Apple 102g
12,99 zł 7,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl