Producenci
Promocje
Pisaki Spożywcze Podwójne - Zestaw 4szt
Pisaki Spożywcze Podwójne - Zestaw 4szt
19,99 zł 18,99 zł
szt.
Canada Dry Cranberry Ginger Ale 355g
Canada Dry Cranberry Ginger Ale 355g
7,50 zł 6,50 zł
szt.
Canada Dry Ginger 330 ml
Canada Dry Ginger 330 ml
6,50 zł 5,50 zł
szt.
Ice Breakers Berry Sours 42g
Ice Breakers Berry Sours 42g
12,99 zł 11,99 zł
7UP Cherry - USA  355ml
7UP Cherry - USA 355ml
6,99 zł 5,99 zł
szt.
Pop Tarts Brown Sugar & Cinnamon  379g
Pop Tarts Brown Sugar & Cinnamon 379g
24,99 zł 21,90 zł
szt.
M&M's Peanut Butter 272,2g
M&M's Peanut Butter 272,2g
32,99 zł 29,49 zł
szt.
Pocky Cookies & Cream 45g
Pocky Cookies & Cream 45g
11,99 zł 9,99 zł
Żelki Halloween Mix-  Bezglutenowe 500g
Żelki Halloween Mix- Bezglutenowe 500g
25,00 zł 14,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( Cola - Vanillia ) Kwaśne
Mega kable Mega Żele ( Cola - Vanillia ) Kwaśne
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Opłatek na Tort 16cm "Świnka Peppa" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Świnka Peppa" 15g
14,99 zł 9,99 zł
szt.
Produkt dnia
Fanta Pineapple
Fanta Pineapple
6,50 zł
355ml
Mini Oreo Vanilla 67g
Mini Oreo Vanilla 67g
11,99 zł 9,99 zł
Fanta Peach
Fanta Peach
6,50 zł 5,50 zł
szt.
Toxic Waste Sour Candy Purple  48g
Toxic Waste Sour Candy Purple 48g
7,99 zł
szt.
Mega Kable Mega Żele - Arbuz
Mega Kable Mega Żele - Arbuz
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Pop Tarts Hot Fudge Sundae  384g
Pop Tarts Hot Fudge Sundae 384g
24,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl