Candy-Shop.pl
Producenci
Promocje
Żelki Czaszki 1kg
Żelki Czaszki 1kg
45,00 zł 10,00 zł
szt.
Oreo Soft Cake  0,16g
Oreo Soft Cake 0,16g
6,00 zł 3,99 zł
16g
Kit Kat Chocolate Covered Strawberry  42g
Kit Kat Chocolate Covered Strawberry 42g
13,90 zł 11,20 zł
Mega kable Mega Żele - Lukrecja z Dziurką
Mega kable Mega Żele - Lukrecja z Dziurką
98,00 zł 74,00 zł
Skippy Extra Crunchy  Peanut Butter 462g
Skippy Extra Crunchy Peanut Butter 462g
33,99 zł 29,99 zł
szt.
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
39,99 zł 34,99 zł
szt.
Masło orzechowe Skippy Creamy Peanut Butter 462g
Masło orzechowe Skippy Creamy Peanut Butter 462g
33,99 zł 28,99 zł
szt.
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 54g
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 54g
18,99 zł 17,99 zł
szt.
Produkt dnia
M&M's pretzel  32,3g
M&M's pretzel 32,3g
7,49 zł
szt.
Kit Kat Chocolate Covered Strawberry  42g
Kit Kat Chocolate Covered Strawberry 42g
13,90 zł 11,20 zł
 Jelly Belly French Vanilla 355ml
Jelly Belly French Vanilla 355ml
8,50 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO Energy -Guma Balonowa )  KWAŚNE
Mega kable Mega Żele ( DUO Energy -Guma Balonowa ) KWAŚNE
98,00 zł 74,00 zł
Mega kable Mega Żele ( DUO Energy -Guma Balonowa )
Mega kable Mega Żele ( DUO Energy -Guma Balonowa )
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Syrop karmelowy Hershey's Caramel Syrup 623g
Syrop karmelowy Hershey's Caramel Syrup 623g
26,99 zł
Jelly Belly Bean Boozled 45g
Jelly Belly Bean Boozled 45g
16,99 zł
szt.
DR. Pepper Cotton Candy  (wata cukrowa)88g
DR. Pepper Cotton Candy (wata cukrowa)88g
13,99 zł
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium