Candy-Shop.pl
Producenci
Promocje
Mega kable Mega Żele  (DUO Truskawka  -  Jagoda)
Mega kable Mega Żele (DUO Truskawka - Jagoda)
128,00 zł 98,00 zł
szt.
Hershey's Cookies'n'Creme 43g
Hershey's Cookies'n'Creme 43g
8,99 zł 7,49 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Jagoda -Banan  )
Mega kable Mega Żele ( DUO Jagoda -Banan )
128,00 zł 98,00 zł
Post Dunkin' Mocha Latte Cereal 311g
Post Dunkin' Mocha Latte Cereal 311g
45,00 zł 39,99 zł
szt.
Jelly Belly Sparkling Water Pina Colada 355ml
Jelly Belly Sparkling Water Pina Colada 355ml
8,50 zł 6,50 zł
szt.
Bang Cotton Candy 473ml
Bang Cotton Candy 473ml
25,99 zł 18,99 zł
szt.
Kittyland - Milk 70g
Kittyland - Milk 70g
12,99 zł 10,99 zł
szt.
Produkt dnia
Syrop Truskawkowy Hershey's  623g
Syrop Truskawkowy Hershey's 623g
29,99 zł
szt.
Płatki Śniadaniowe Froot Loops  286g
Płatki Śniadaniowe Froot Loops 286g
39,99 zł
szt.
Płatki Lucky Charms Marshmallows  422g
Płatki Lucky Charms Marshmallows 422g
44,99 zł
szt.
Mega Kable  Mega Żele- Truskawka
Mega Kable Mega Żele- Truskawka
128,00 zł 98,00 zł
Jelly Belly Bean Boozled 45g
Jelly Belly Bean Boozled 45g
18,99 zł 15,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Jagoda -Banan  )
Mega kable Mega Żele ( DUO Jagoda -Banan )
128,00 zł 98,00 zł
Jelly Belly Lemon Lime 355ml
Jelly Belly Lemon Lime 355ml
8,50 zł 6,50 zł
szt.
Reese's Kalendarz Adwentowy ze Słodyczami 2022r
Reese's Kalendarz Adwentowy ze Słodyczami 2022r
79,00 zł
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
39,99 zł 34,99 zł
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Truskawka  -  Jagoda ) KWAŚNE
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Jagoda ) KWAŚNE
128,00 zł 98,00 zł
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium