Producenci
Promocje
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 35g
Fasolki wszystkich smaków Harry Potter 35g
17,00 zł 16,00 zł
szt.
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
Płatki śniadaniowe Reese's Puffs
39,99 zł 34,99 zł
szt.
Mega Kable Mega Żele - Multicolor
Mega Kable Mega Żele - Multicolor
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Cadbury Flake 32g
Cadbury Flake 32g
7,99 zł 5,99 zł
szt.
Mega kable  Mega Żele- Jagoda Kwaśna
Mega kable Mega Żele- Jagoda Kwaśna
98,00 zł 74,00 zł
Reese's Peanut Butter Bells 226g
Reese's Peanut Butter Bells 226g
34,99 zł 32,00 zł
 Cadbury Dairy Milk  45g
Cadbury Dairy Milk 45g
8,49 zł 7,49 zł
Trinketto 70ml : Napój Bezalkoholowy o Smaku  Arbuza
Trinketto 70ml : Napój Bezalkoholowy o Smaku Arbuza
2,50 zł 2,00 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO  Truskawka  -  Banan )
Mega kable Mega Żele ( DUO Truskawka - Banan )
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Oreo Mini Mocha 67g
Oreo Mini Mocha 67g
11,99 zł 10,99 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( DUO Jagoda -Banan  )  KWAŚNE
Mega kable Mega Żele ( DUO Jagoda -Banan ) KWAŚNE
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Produkt dnia
CZEKOLADA  "HAPPY WALENTINE'S"  100g
CZEKOLADA "HAPPY WALENTINE'S" 100g
29,99 zł
Mega kable Mega Żele  ( DUO Jagoda -Banan  )  KWAŚNE
Mega kable Mega Żele ( DUO Jagoda -Banan ) KWAŚNE
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Jelly Belly Cocktail Classics  70g
Jelly Belly Cocktail Classics 70g
9,99 zł
szt.
Runts Candy   141,7g
Runts Candy 141,7g
15,99 zł
szt.
Jelly Belly Super Hero - Batman  60g
Jelly Belly Super Hero - Batman 60g
13,90 zł
szt.
Płatki Śniadaniowe  Froot Loops Marshmallow 297g
Płatki Śniadaniowe Froot Loops Marshmallow 297g
39,99 zł
Płatki Post Fruity Pebbles Marshmallow 311g
Płatki Post Fruity Pebbles Marshmallow 311g
39,99 zł
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
Opłatek na Tort 16cm "Auta" 15g
14,99 zł
Pianki Rocky Mountain Marshmallows 1kg
Pianki Rocky Mountain Marshmallows 1kg
45,00 zł
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium