Producenci
Promocje
Ice Breakers Berry Sours 42g
Ice Breakers Berry Sours 42g
12,99 zł 11,99 zł
42g
M&M's Mint  226,8g
M&M's Mint 226,8g
32,99 zł 29,49 zł
Pop Tarts Brown Sugar & Cinnamon  379g
Pop Tarts Brown Sugar & Cinnamon 379g
24,99 zł 21,90 zł
szt.
Mega kable Mega Żele  ( Guma Balonowa)
Mega kable Mega Żele ( Guma Balonowa)
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Cukierki Rainbow Nerds 141G
Cukierki Rainbow Nerds 141G
15,99 zł 10,99 zł
szt.
Syrop Truskawkowy Hershey's  623g
Syrop Truskawkowy Hershey's 623g
26,99 zł 21,90 zł
szt.
Babeczki Reese's White Peanut Butter Cups 34g
Babeczki Reese's White Peanut Butter Cups 34g
7,99 zł 6,99 zł
szt.
Płatki Oreo O's Creal  311g
Płatki Oreo O's Creal 311g
39,99 zł 34,99 zł
szt.
Mega Kable Mega Żele - Arbuz
Mega Kable Mega Żele - Arbuz
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Pop Tarts Cookies  & Creme 400g
Pop Tarts Cookies & Creme 400g
24,99 zł 21,90 zł
Produkt dnia
Mega Kable Mega Żele Coca-Cola Kwaśna
Mega Kable Mega Żele Coca-Cola Kwaśna
98,00 zł 74,00 zł
szt.
Toxic Waste Sour Candy Purple  48g
Toxic Waste Sour Candy Purple 48g
7,99 zł
szt.
Pocky Strawberry Flakes 35g
Pocky Strawberry Flakes 35g
11,99 zł 9,99 zł
Babeczki Reese's 3 Peanut Butter Cups
Babeczki Reese's 3 Peanut Butter Cups
8,99 zł 5,99 zł
szt.
Czekolada Geisha  100g
Czekolada Geisha 100g
11,99 zł 9,99 zł
Płatki śniadaniowe Lucky Charms Chocolate 326g
Płatki śniadaniowe Lucky Charms Chocolate 326g
36,99 zł 33,99 zł
szt.
Pocky Green Tea  39g
Pocky Green Tea 39g
9,49 zł 8,99 zł
szt.
Pomysły na ciasto z żelkami
Pomysły na ciasto z żelkami

Żelki to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci słodyczy. Doskonałe na szybką przekąskę w ciągu dnia, jak i na smakołyk serwowany podczas urodzinowego przyjęcia. Na stronie candy-shop.pl znajdziesz ogromny wybór tych słodyczy w różnych smakach i kształtach. Są słodkie i kwaśne, o smaku owoców leśnych, tropikalnych, coli i wielu innych, bezglutenowe i nie tylko. Jako samodzielna przekąska są doskonałe, jednak czasem warto spróbować podać je w innej formie. Na przykład ozdobić nimi tort albo zrobić z nich delicje. Oto kilka przepisów, jak wykorzystać przepyszne wielosmakowe żelki.

 


Tęczowe ptasie mleczko z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 5 opakowań galaretki (cytrynowa, agrestowa, jagodowa, malinowa, wieloowocowa niebieska),
  • 5 opakowań serka waniliowego,
  • 2 duże jogurty greckie,
  • biszkopty,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • 200ml mleczka waniliowego,
  • kilka opakowań różnokolorowych żelków.


Wykonanie: każdą galaretkę rozpuszczamy w 3/4szklanki wrzątku i odstawiamy, żeby wystygła. W miseczce mieszamy pół szklanki serka waniliowego i pół szklanki jogurtu. Dodajemy zimną galaretkę i mieszamy. Tak samo przygotowujemy pozostałe galaretki. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty nasączone w mleczku i wlewamy pierwszą warstwę z galaretką, po czym tortownicę wkładamy do lodówki. Tą samą czynność powtarzamy z każdą warstwą (warstwy powinny zastygnąć przed dodaniem następnych). Po wyjęciu ciasta z tortownicy, układamy na nim żelki kolorami.


Delicje z żelkami:


Potrzebujesz:

  • 100g żelków,
  • około 12 okrągłych biszkoptów,


Na polewę:

  • 50 g czekolady,
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki.


Wykonanie: żelki rozpuścić w garnku (z grubym dnem) na gęstą masę. Czekoladę rozpuścić ze śmietanką. Na każdym biszkopcie położyć po około 1 łyżeczce masy z żelków. Po chwili polać płynną czekoladą. Można udekorować posypką.


Jabłecznik z żelkami:


Potrzebujesz na biszkopt:

  • 5 jajek,
  • ¾ szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka octu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki stołowe mąki tortowej,
  • 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej.


Na krem:

  • 1,5 kg jabłek,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 budynie plus jedna szklanka wody do budyniu.


Na wierzch:

  • 2 paczki miękkich żelków,
  • 250 ml śmietany kremówki


Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka zmieszać z octem i proszkiem do pieczenia, dodać je do białek, wymieszać mikserem. Dodać przesianą mąkę, miksować na najniższych obrotach. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, gotować w garnku z 2 szklankami wody i szklanką cukru. Budynie rozrobić w szklance wody i wlać, gdy jabłka będą miękkie. Mieszać, dopóki nie zgęstnieje. Wystudzić. Wlać na wystudzony biszkopt i na pół godziny włożyć do lodówki. Ubić w tym czasie śmietankę do konsystencji bitej śmietany. Następnie posmarować nią ciasto i udekorować żelkami. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl