Kracie Popin Cookin DIY KuruKuru Takoyaki 15g Japoński zestaw do samodzielnego przygotowania deseru w formie popularnej potrawy Takoyaki
towar niedostępny

Opis
Składniki: skrobia; olej roślinny; cukier; dekstryna; białko jaj w proszku; syrop glukozowy; sól; sos w proszku: syrop glukozowy; żółtka jaj w proszku; hydrolizat białka (z mleka); ekstrakt płatków bonito w proszku (z ryb); ocet w proszku; białka (z mleka); drożdże w proszku; skrobia modyfikowana; substancja spulchniająca: węglan wapnia; barwnik: karmel; ekstrakt z gardenii; kazeinian sodu (z mleka); przyprawy; regulator kwasowości: fosforan wapnia; aromaty; polisacharydy.
Informacje dla alergików: może zwierać soję.
1. Użyj nożyczek do wycięcia potrzebnych elementów.
2. Przygotuj talerz Fune!
3. Przygotuj "ośmiornicę"! Wymieszaj proszek z wodą aż się połączy. Uformuj słodycz ręcznie w kształt ośmiornicy i rozdziel na mniejsze kawałki.
4. Przygotuj "ryż"! Użyj nożyczek aby otworzyć opakowanie. Dodaj miarkę wody i dobrze wymieszaj. Uformuj.
5. Przygotuj "takoyaki"! Wymieszaj proszek z wodą i wlej do tacki w wyznaczone miejsca. Na wierzchu ułóż po jednym kawałku "ośmiornicy". Włóż do kuchenki mikrofalowej i podgrzej zgodnie z tabelą. Uważaj na ryzyko oparzenia!
6. Przygotuj "sos"! Dodaj wodę, proszek i dobrze wymieszaj.
7. Baw się! Odwróć "takoyaki" wykałaczką.
8. Połóż "takoyaki" na talerzu Fune.
9. Rozprowadź sos za pomocą łyżki.
10. Odetnij róg opakowania z "majonezem" i wyciśnij.
Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej: 500W około 40 sekund / 600W około 30 sekund. Czas podgrzewania zależy od modelu kuchenki mikrofalowej. Należy dostosować go zależnie od sytuacji.
Uwaga
Należy przygotować i zjeść zgodnie z instrukcją. Podczas podgrzewania w kuchence mikrofalowej, nie używaj innej funkcji niż kuchenka mikrofalowa. Nie spożywaj proszku. Uważaj aby nie połknąć łyżki lub wykałaczki. Zachowaj ostrożność, ponieważ rant tacki może być ostry. Uważaj aby nie ukłuć wykałaczką palców, gardła lub oczu. Zachowaj ostrożność podczas wyjmowania tacki z mikrofalówki, ponieważ tacka i mikrofalówka mogą być gorące. Należy pamiętać, że czas podgrzewania może się różnić w zależnie od mocy kuchenki mikrofalowej. Nie podgrzewaj produktu więcej niż to konieczne. Jeżeli podgrzejesz aluminiową torebkę w kuchence mikrofalowej, istnieje ryzyko iskrzenia lub zapalenia się. Nie jedz dużych kawałków słodyczy, pokrój je na małe kawałki i dokładnie żuj przed połknięciem. Delektuj się zaraz po przygotowaniu.
Masa netto: 15g
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1786,5kJ/426,7kcal; tłuszcz 12,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,7g; węglowodany 73,3g, w tym cukry 73,3g; białko 4,6g; sól 5,3g.
Kraj pochodzenia: Japonia